YHTEISTYÖTÄ LANKAVA OY:N KANSSA HYVÄNMIELEN JOULUNEULE-KAMPANJALLA

Lankava Oy järjesti taas ennen joulua Kauhavan Pelastakaa Lapset ry:n kanssa Hyvänmielen Jouluneuleet -kampanjan.
Lankava Oy tarjosi alennuksella lankoja kampanjaan osallistuville. Lankava Oy vastaanotti valmiit tuotteet, joita aktiiviset ja taitavat neuleiden kutojat ympäri Suomea olivat valmistaneet. Kauhavan Pelastakaa Lapset ry:n hallituksen jäsenet olivat pakkaamassa neuleita, jotka jaetaan ympäri Suomea toisten Pelastakaa Lapset yhdistysten kautta joululahjoina vähävaraisten perheiden lapsille.

 

***********************************************************************************************************************************

HISTORIAN HAVINAA

Tukea kauhavalaisille lapsiperheille jo 70 vuoden ajan Kauhavan Pelastakaa Lapset ry:ltä

Kauhavan Pelastakaa Lapset ry on perustettu vuonna 1948. Ensimmäiseksi yhdistyksen puheenjohtajana toimi kansakoulun opettaja Fanni Lahti, varapuheenjohtajana Anna Väyrynen ja sihteerinä Eida Ahola. Jäseninä yhdistyksessä toimivat Terttu Järvi ja Kyllikki Nyyssölä sekä varajäseninä Ilmi Karikoski, Marjatta Ristimäki ja Helvi Serlachius.

Yhdistys jatkaa edelleen perustajiensa ajatusmallia auttamalla erityisesti vaikeissa oloissa ja erilaisissa kriiseissä eläviä lapsiperheitä Kauhavalla. Nykyään hallituksessa toimivat puheenjohtajana Susanna Lakso, varapuheenjohtajana Liisa Kujanpää, sihteerinä Tiina Hemminki ja rahastonhoitajana Tuija Varvas. Muina jäseninä toimii Mirja Keski-Jaskari, Hanna Lassila, Kaija Luoma, Maija-Liisa Olli ja Sirkka Rajamäki.

Yhdistyksen varat tulevat jäsenmaksupalautuksina ja suurin varainhankintakeino ovat jokavuotiset arpajaiset, jotka järjestetään syksyisin. Arpajaisten tuotto menee lyhentämättömänä kauhavalaisten lapsiperheiden tukemiseen.
Arpajaisten pääpalkintoja ovat lahjoittaneet kauhavalaiset yritykset, joille kuuluu iso kiitos. Yhdistyksemme on saanut myös rahalahjoituksia, joilla on tuettu esim. oppimateriaalihankintoja, kuten vuonna 2017 saatu avustus Pohjanmaan paikallisosuuspankilta.

Yhdistyksemme on mukana myös Pelastakaa Lapset liiton Eväitä elämälle –ohjelmassa. Pelastakaa Lapset ry. tukee ohjelmalla syrjäytymisvaarassa olevien lasten opiskelua ja harrastamista. Tuen tarkoituksena on edistää lapsen yhdenvertaisuutta antamalla mahdollisuus harrastamiseen sekä opiskeluihin, peruskoulun jälkeen, toisella asteella.

Yhdistyksemme tekee yhteistyötä joulun alla Kauhavan MLL:n, SPR:n, Kauhavan Evankelisluterilaisen Seurakunnan ja kuntayhtymä Kaksineuvoisen sosiaalitoimen kanssa jakaen jouluavustuksia vähävaraisille perheille.

Lankava Oy:n kanssa on tehty yhteistyötä jo 10 vuotta Hyvän Mielen jouluneule kampanjan merkeissä. Keräykseen saapui vuonna 2017 ennätykselliset 1523 kpl neuleita. Kauhavan Pelastakaa Lapset ry:n hallituksen jäsenet ovat avustamassa neuleiden pakkaamisessa ja Lankava Oy postittaa ne ympäri Suomea Pelastakaa Lapset yhdistysten kautta ko. alueen vähävaraisten perheiden lapsille.

Juhlavuottaan yhdistys vietti tarjoamalla eri ikäisille lapsille ilmaisia elokuvanäytöksiä Y-Kinossa 29.9.2018. Tapahtuman toteutuksesta kuuluu iso kiitos Y-Kinolle ja sen henkilökunnalle. Säästöpankin Kulttuurisäätiö sekä Kauhavan elämänlaatulautakunta olivat lahjoituksillaan tukemassa ja mahdollistamassa Kauhavan Pelastakaa Lasten 70-vuotisjuhlanäytöstä ja näin olleet mahdollistamassa ilmaisia elokuvanäytöksiä lapsille.

 

***********************************************************************************************************************************

Elämässä eteenpäin

Kauhavalaissyntyinen nuori nainen kuuli Kauhavan Pelastakaa Lapset ry:n täyttävän 70 vuotta. Hän halusi onnitella yhdistystä ja samalla kertoa oman tarinansa, miten Kauhavan Pelastakaa Lapset ry. on tukenut häntä harrastuksissa ja opiskelussa.

Kyseisen naisen edesmennyt äiti otti aikoinaan yhteyttä Kauhavan Pelastakaa Lapset ry:hyn tuen saamiseksi harrastuksen jatkon mahdollistamiseksi. Hän kertoi miten tärkeä merkitys harrastuksella oli nuorelle tytölle. Vuonna 2006 Kauhavan Pelastakaa Lapset ry:n hallitus päättikin nimittää tämän tytön ensimmäiseksi kummilapsekseen. Tämä kummilapsuus päättyi silloin kun tytöstä tuli täysi-ikäinen.

Jalkapallo oli kummilapselle nuoruudessa erittäin tärkeä harrastus. Erityisen kiitollinen hän on siitä, että hän pystyi jatkamaan rakasta harrastustaan Kauhavan Pelastakaa Lasten ry:n tuen avulla. Yhdistys tuki kummilasta niin harrastus- kuin joukkuevaatemaksuissa sekä erilaisissa jalkapallotapahtumamaksuissa. Nuori nainen muistelee edelleen kaiholla näitä aikoja ja hänellä on paljon ihania muistoja tapahtumista. Leireillä hän on tutustunut moniin uusiin ihmisiin ja saanut sieltä myös kavereita, joiden kanssa vieläkin pidetään yhteyttä. Näihin osallistuminen ei olisi ollut mahdollista ilman avustusta.

Kummilapsella on nuoruudesta lähtien ollut tavoitteen määrätyt jatko-opinnot yläasteen jälkeen. Opiskelemaan lähtiessään hän haki yhdistykseltä Eväitä Elämälle oppimateriaalitukea ja sitä hänelle myönnettiin niin oppikirjoihin kuin varusteisiin, joita hän koulussa tarvitsi. Tämä auttoi häntä opiskeluissa ja etenemään elämässään toivomallaan tavalla. Nykyään hän asuu muualla ja on työelämässä. Kummilapsi nauttii edelleen jalkapallosta, mitä saa pelata kerran viikossa työporukan kanssa.

Nuoren naisen rakas äiti nukkui pois joitain vuosia sitten. Tämän suuren surun hetkellä Kauhavan Pelastakaa Lapset ry. on ollut myös tukemassa hänen perhettä.

Kummilapsi iloitsee ja on kiitollinen saamastaan taloudellisesta avusta erilaisissa elämän haasteissa. Hän onnittelee 70-vuotiasta yhdistystä ja toivottaa hallituksen jäsenille voimia vapaaehtoistyönä toteutettavaan toimintaan.